Flexibele schoorsteenvoeringen uit duurzaam glasvezelcomposiet

FuranFlex is de revelatie qua schoorsteenvoeringen. FuranFlex bestaat uit flexibele voeringen uit glasvezelcomposiet, die met stoom onder druk worden opgeblazen. De snelle installatie en een uiterst minimum aan afbraakwerken maakt FuranFlex voor vele de uitgelezen oplossing. Zowel nieuwbouwprojecten als schoorsteenrenovaties kunnen rekenen op een gepersonaliseerde traject, volledig op maat.

Close

Innoverende productsamenstelling

FuranFlex is dé oplossing voor schoorstenen die toe zijn aan een nieuwe voering, ongeacht welke vorm, afmeting of lengte.

De FuranFlex schoorsteenvoering is van duurzaam composiet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat de voering bestand is tegen corrosie, vlammen en hitte.

FuranFlex is naadloos en even sterk als staal. De plaatsing gebeurt zonder de schoorsteen af te breken.

Snelle en veilige installatie

FuranFlex wordt gebruikt voor schoorsteenrenovaties, maar ook voor nieuwbouwprojecten. Naast de flexibiliteit en duurzaamheid is ook de installatiemethode ongenaakbaar. De flexibele voering, beschikbaar in verschillende diameters en lengtes, wordt door onze installateurs opgeblazen met stoom onder druk in de bestaande schoorsteenschacht. Grote afbraakwerken zijn overbodig, de oorspronkelijke schoorsteenschacht blijft gewoon op haar plaats. Dat betekent dat FuranFlex niet alleen snel geïnstalleerd kan worden, maar ook veilig is.

Het gebeurt vaak dat een schoorsteenschacht asbest bevat. Bij afbraakwerken komen de asbestdeeltjes vrij. Bovendien moet een gespecialiseerde firma komen om deze werken uit te voeren, met een serieus prijskaartje als resultaat. FuranFlex lost dit probleem op: geen nieuwe schoorsteenschacht, geen afbraakwerken, maar wel een nieuwe en veilige schoorsteenvoering.

Close

FuranFlex RWV

Sinds 2012 heeft de traditionele FuranFlex voering er een broertje bijgekregen. De FuranFlex RWV kent hetzelfde unieke installatieproces, maar is specifiek ontwikkeld voor rookgasafvoer bij verbranding van droge vaste brandstoffen. In mensentaal: ideaal om te gebruiken bij kachels en open haarden!

De FuranFlex RWV bestaat uit 4 lagen in plaats van de traditionele 3 lagen, waardoor het temperaturen tot 450°C aan kan en stabiel blijft bij 1000°C.

EcoThermia & FuranFlex

De producent van FuranFlex werkt internationaal enkel samen met de beste installateurs. Voor België zijn dat EcoThermia en haar Waalse partners. Wij voldoen dus aan de hoge eisen van de producent.

Dat is voor onze klanten van belang, want enkel installaties uitgevoerd door erkende installateurs met erkend materiaal kunnen aanspraak maken op de fabrieksgarantie van 20 jaar (10 jaar op de FuranFlex RWV).

We zijn trots op dit product en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Meer informatie op furanflex.be