FAQ
Wij helpen u graag verder
Heeft u nog vragen over onze diensten of producten? Hieronder kan u alvast de antwoorden op veelgestelde vragen lezen.
Niet gevonden wat u zocht? Aarzel dan niet ons te contacteren voor meer info.
Het is belangrijk de finale resultaten te vergelijken en niet enkel de aankoopprijs. Een FuranFlex schoorsteen heeft als voordeel dat de installatie meestal in één dag uitgevoerd wordt, dat er slechts een minimum aan sloopwerk vereist is en dat het toepasbaar is bij schoorstenen van verschillende diameters (80 mm tot 1000 mm) en vormen (rechthoekig, driehoekig,…). FuranFlex materiaal krijgt 20 jaar garantie, een indicatie van de te verwachte levensduur. Op metalen schoorsteenelementen is de garantie meestal 10 jaar. De prijs van een FuranFlex installatie is afhankelijk van de diameter en de complexiteit. Hoe complexer de situatie, hoe goedkoper de FuranFlex installatie in vergelijking met traditionele systemen.
Eén van de voordelen van de FuranFlex technologie is haar beschikbaarheid in eender welke diameter tussen 60 en 1000 mm. Op een enkele uitzondering na kan ze gebruikt worden in alle schoorstenen.
Het antwoord is simpel: neen. EcoThermia is in België het enige bedrijf dat exclusief de FuranFlex technologie mag gebruiken en installeren, samen met haar partners. Er zijn andere bedrijven die claimen met FuranFlex te werken, maar zij hebben ofwel een ander product/technologie, ofwel gebruiken ze zonder toelating van de fabrikant het product/technologie.
Wij hebben niet alleen de juiste materialen en knowhow. De fabrikant geeft een garantie van 20 jaar, maar enkel wanneer uw FuranFlex installatie geplaatst wordt door een erkende installateur. In België zijn wij en onze partners dat.
U kan ons mailen via info@ecothermia.be of neem contact op via ons contactformulier. Wij helpen u met plezier verder!
Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Vaak worden hiermee vezelversterkte kunststoffen bedoeld. Op microscopische niveau overlappen de vezels en kunststoffen elkaar en versterken elkaar, dat een ijzersterk matrix vormt. De bekendste vezels zijn glas, aramide (twaron en kevlar) en koolstofvezel (carbon). Momenteel experimenteert de wetenschap ook met het gebruik van natuurlijke vezels zoals vlas.
De composiet werd per toeval ‘uitgevonden’ in de VS. Een onwetende persoon morste per ongeluk bakeliet op zijn kleding. Hij liet de vlek aanvankelijk zitten, om hem na het werk te verwijderen. Toen bleek dat de vlek keihard was geworden en helemaal niet meer te verwijderen viel. De wetenschap deed verdere proeven met het materiaal en kwam zo tot de composiet zoals wij het kennen (bron: Wikipedia).
In het geval van FuranFlex is “composiet” is de technische naam voor de uiterst duurzame, met glasvezel versterkte kunsthars waaruit het product vervaardigd is. De structuur ervan is vergelijkbaar met die van gewapend beton. Echter, beton is een mengeling van zand, grint en cement, terwijl het composiet vervaardigd is uit kunsthars. Bovendien zitten in dit materiaal geen betonijzers, maar ontelbare glasvezels dunner dan een mensenhaar. Het materiaal is onbrandbaar, hittebestendig en is bestand tegen aantasting door chemische corrosieve producten.