Renovatie shuntsystemen

Renovatie shuntsystemen

Maak uw collectieve schouw compatibel met condensatieketels

WAT IS EEN SHUNTKANAAL?

In een appartementsgebouw worden de rookgassen van alle individuele verwarmingsketels afgevoerd via een gemeenschappelijke schouw. Oudere appartementen (bouwjaar 1955-1975) gebruiken hiervoor een shuntsysteem. Dat is een collectieve schouw, gemaakt van opeengestapelde betonnen schoorsteenpotten met aftakkingen naar de individuele stookunits. Uitzondering: in recentere gebouwen plaatst men CLV-systemen in plaats van shuntkanalen.

WANNEER MOET UW SHUNTSCHOUW HERSTELD WORDEN?

Eigenaren van collectieve woningbouw kunnen er niet omheen: condensatieketels zijn tegenwoordig de norm. Oude, atmosferische ketels moeten vroeg of laat vervangen worden. Maar het probleem is dat een traditionele shuntschouw niet compatibel is met condensatieketels. Wanneer u overschakelt, moet u dus ook uw shuntsysteem renoveren. En dan hebt u twee opties: de schouw volledig afbreken of renoveren met FuranFlex.

RENOVEER UW SHUNTSYSTEEM MET FURANFLEX

Wilt u een shuntschouw moderniseren zonder ze volledig te moeten afbreken? Dat kan, door ze te relinen.

Die techniek is ook gekend als tubering of kousrenovatie. We plaatsen een nieuwe voering in de bestaande shuntschoorsteenschacht. Die nieuwe binnenwand is luchtdicht, waterdicht en geschikt voor de nieuwste verwarmingstoestellen. Hiervoor gebruiken we FuranFlex, een materiaal dat speciaal  ontwikkeld werd voor schoorsteenrenovaties.

DE VOORDELEN VAN SHUNTSCHOUWRENOVATIE

  • Klaar in één dag.
  • Minder ingrijpend dan afbreken.
  • Minder overlast voor de bewoners.

WAAROM FURANFLEX

  • Waterdicht - kan tegen condens.
  • Luchtdicht - geen CO-vergiftiging.
  • Vuurvast - geen verspreiding van brand tussen verdiepingen.

DIT IS HOE HET WERKT

  1. Op elke verdieping plaatsen we een extra T-stuk. We laten een flexibele voering zakken in de bestaande shuntschoorsteen en halen de voering ook door de T-stukken.
  2. De voering wordt met lucht en stoom opgeblazen. Die zet zich als een tweede huid tegen het shuntkanaal en hardt uit.
  3. We werken het geheel mooi af met een condensatieopvang onderaan en een lucht- of rookgasscheiding bovenaan. Uw collectieve schouw is klaar voor gebruik.

INTERESSE IN EEN SHUNTRENOVATIE?

Benieuwd of deze methode ook voor uw pand geschikt is? Maak gerust een afspraak. Wij komen graag langs om uw systeem te bekijken en een offerte op maat uit te werken.

type projecten

Zowel nieuwbouwprojecten als schoorsteenrenovaties kunnen rekenen op een gepersonaliseerde traject, volledig op maat.

onze producten

FuranFlex is de revelatie qua schoorsteenvoeringen. De snelle installatie en een uiterst minimum aan afbraakwerken maakt FuranFlex voor vele de uitgelezen oplossing.

FURANFLEX

Aardgas, mazout en propaan. Geschikt voor verwarmingsketels en ventilatiekanalen.

FURANFLEX RWV

Hout, pellets en kolen. Geschikt voor kachels en haarden.