Individuele verwarming

Individuele verwarming

FuranFlex voor verwarmingstoestellen en condensatieketels

Renovatie op maat van uw situatie

Uw verwarmingssysteem vervangen? Laat dan zeker ook uw rookkanaal nakijken door een schoorsteenspecialist. EcoThermia werkt nauw samen met installateurs van atmosferische verwarmingstoestellen en condensatieketels. Als exclusieve verdeler van FuranFlex schoorsteenvoeringen, zorgen we met een minimum aan afbraakwerken steeds voor duurzame en veilige oplossingen.

Furanflex voor atmosferische verwarmingstoestellen

Verwarmt u via een open verbrandingshaard? In dat geval is een goed functionerend rookkanaal essentieel. Aangezien de warme rookgassen die uw verwarmingssysteem uitstoot lichter zijn dan zuurstof, stijgen ze sneller op en ontstaat er een luchtstroom in uw schoorsteen. Een schouw die te veel lucht aanzuigt, veroorzaakt energieverlies en zuurstoftekort met grote gezondheidsrisico’s tot gevolg.

Vermijd CO2 vergiftiging

Om CO-vergiftiging te voorkomen, moeten alle onderdelen van uw verbrandingscircuit (luchtinvoer, ketel, gasleidingen en schoorsteen) perfect op elkaar afgestemd zijn. Bij EcoThermia werken we zij-aan-zij met andere installatiepartners om u van het beste verwarmingssysteem te voorzien.

Furanflex als ideale oplossing

Daarvoor gebruiken we FuranFlex, een flexibele schoorsteenvoering die zich volledig aanpast aan de vorm van het rookkanaal, waardoor bijna geen afbraakwerken vereist zijn. FuranFlex biedt een betere warmte-isolatie dan roestvrij staal en optimaliseert de schoorsteentrek en efficiëntie van uw verwarmingssysteem.

Uw schouw met FuranFlex laten renoveren?

Furanflex voor condensatieketels

Uw oude verwarmingsunit vervangen? Condensatieketels zijn volledig in lijn met alle wettelijke voorschriften, leveren heel wat financiële voordelen op en verbruiken slimmer energie dan oude cv-ketels. Hoe dat komt? Wanneer u mazout of gas via een traditionele cv-ketel verbrandt, worden de rookgassen afgevoerd via de schoorsteen. Een condensatieketel condenseert uw gassen en recupereert de warmte die uit deze waterdamp ontstaat.

Vermijd schimmels

Wanneer uw schouw niet is aangepast aan deze condensvorming, trekt het vocht in uw muren met schimmelproblemen als resultaat. Om dit te vermijden moet u bij de installatie van uw condensatieketel ook uw schouw tuberen met water- en luchtdicht materiaal.

Ecothermia en furanflex

EcoThermia is gespecialiseerd in het plaatsen van schoorsteenvoeringen van FuranFlex, een hitte- en corrosiebestendig materiaal. We werken in onderling overleg met uw installateur en blijven gedurende het hele installatieproces uw vaste aanspreekpunt.

Rookkanalen bij individuele verwarming vervangen

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw schoorsteenrenovatie? Als bedrijf met jarenlange ervaring bieden wij u een oplossing aan op maat. Wij zorgen voor een zorgeloze renovatie van A tot Z.

Rookkanalen bij individuele rookgasafvoersystemen herstellen

Een goede samenwerking en communicatie zijn een must doorheen een renovatieproject. Ons team bestaat uit ervaren monteurs. Dankzij onze vakkennis en nauwkeurigheid zorgen wij voor een zorgeloze renovatie op maat.

Uw schouw met FuranFlex laten renoveren?

type projecten

Zowel nieuwbouwprojecten als schoorsteenrenovaties kunnen rekenen op een gepersonaliseerde traject, volledig op maat.

onze producten

FuranFlex is de revelatie qua schoorsteenvoeringen. De snelle installatie en een uiterst minimum aan afbraakwerken maakt FuranFlex voor vele de uitgelezen oplossing.

FURANFLEX

Aardgas, mazout en propaan. Geschikt voor verwarmingsketels en ventilatiekanalen.

FURANFLEX RWV

Hout, pellets en kolen. Geschikt voor kachels en haarden.