Hoogbouw en appartementen

Hoogbouw en appartementen

FuranFlex schoorsteenvoeringen voor hoogbouwprojecten

FuranFlex schoorsteenvoeringen en hoogbouwprojecten gaan hand in hand: een schoorsteenvoering in hoogbouw appartementen vraagt een speciale aanpak op maat.

VOORDELEN VAN FURANFLEX ALS PROFESSIONELE TOEPASSING VOOR HOOGBOUW EN APPARTEMENTEN

ZELFDRAGEND

Doordat FuranFlex zelfdragend is, is het theoretisch mogelijk om een schoorsteenpijp met een diameter van 350 mm, 600 meter hoog te maken, zonder instorten of indeuken.

Bovendien hebben de tuberingen geen ondersteuning nodig, waardoor we breekwerken voor steunbeugels en kabels vermijden.

NAADLOOS

Hoe meer verschillende onderdelen een tubering heeft, hoe meer potentieel zwakke punten er zijn.

Omdat de FuranFlex voering uit één geheel bestaat, vermijden we deze breekpunten.

SNEL

FuranFlex kan meestal in één dag in het schoorsteenkanaal geplaatst worden.

Nadien sluiten we de ketel aan.

FLEXIBEL

FuranFlex is verkrijgbaar in verschillende diameters en afmetingen waardoor er voor elke schoorsteen, ongeacht zijn atypische vorm, een gepaste voering bestaat.

Een FuranFlex schoorsteenvoering in uw hoogbouw of appartement?

Furanflex voor hoogbouwprojecten

FuranFlex schoorsteenvoeringen en hoogbouwprojecten gaan hand in hand. Hoogbouw vraagt om een speciale aanpak als het op schoorsteenvoeringen aankomt. FuranFlex heeft ontegensprekelijke voordelen als professionele toepassing voor de hoogbouw:

Toepassing furanflex bij hoogbouw

De FuranFlex schoorsteenvoering is zelfdragend, wat een enorm voordeel biedt bij schoorsteentuberingen in een hoogbouwproject. Zo is het theoretisch mogelijk om een schoorsteenpijp met een diameter van 350 mm 600 meter hoog te maken, zonder dat ze kan instorten of indeuken.

Andere tuberingssystemen hebben ondersteuning nodig. Dat betekent dat ofwel de schoorsteenschacht opengebroken moet worden op verschillende plaatsen om steunbeugels te kunnen monteren, ofwel moeten er kabels geplaatst worden om de tubering extra ondersteuning te geven. Ook die procedure betekent verstevigingen aanbrengen in de dakstructuur.

We plaatsen FuranFlex tuberingen in één stuk. De voering bestaat dus uit één geheel. Hoe meer verschillende onderdelen een tubering heeft, hoe meer potentieel zwakke punten heeft. Dat nadeel heeft een FuranFlex voering niet.

Bovendien gaat de installatie veel sneller dan die van andere producten voor schoorsteenvoeringen. De voering kan meestal in één dag tijd in het schoorsteenkanaal gestoken worden (de zgn. verticale fase). Nadien volgt nog de aansluiting op de ketel.

Bij hoogbouw is het eveneens heel belangrijk dat de installateur snel kan inspelen op de situatie ter plaatse. FuranFlex is verkrijgbaar in een waaier aan diameters en afmetingen, wat het mogelijk maakt om zo goed als elke schoorsteen, hoe grillig of atypisch ook, van een nieuwe voering te voorzien op korte tijd.