Verwarming via aardgas, mazout en propaan

Verwarming via aardgas, mazout en propaan

FuranFlex voor verwarmingsketels en ventilatiekanalen

Uw oude cv-ketel laten repareren of vervangen door een nieuw verwarmingssysteem? Een condensatieketel heeft een hoger rendement en voldoet aan alle minimumvereisten voor de uitstoot van verbrandingsgassen. Aangezien uw schoorsteen vaak niet bestand is tegen het condenswater dat achterblijft, is een schoorsteenrenovatie aan de orde. EcoThermia inspecteert uw rookkanaal en zorgt voor de juiste schoorsteenvoering met FuranFlex.

Wanneer rookkanaal aardgas, mazout en propaan vervangen

Atmosferisch verwarmingssysteem

Een atmosferische ketel wekt warmte op via de verbranding van brandstoffen. Door de hoge hitte stijgen de rookgassen op en verlaten het gebouw langs de schouw.

Wanneer de toevoer van lucht en afvoer van verbrandingsgassen niet naar behoren werkt, ontstaat er gevaar voor CO-vergiftiging. Een isolerende schouwvoering verbetert de schouwtrek en verhoogt het rendement van uw ketel.

Condensatieketel

Verwarmen via aardgas, mazout of propaan met een condensatieketel? Dan spaar je op termijn flink wat centen uit. Waar een oude cv-ketel enkel verwarmt door verbranding van brandstof, recupereert een condensatieketel ook de restwarmte die in de rookgassen aanwezig is. Je haalt dus energie uit waterdamp.

Toch zijn de meeste schoorstenen niet aangepast aan deze duurzame verwarmingssystemen. Wanneer uw schouw niet vochtbestendig is, trekt het lichtzure condenswater in de muren waardoor vocht- en schimmelproblemen ontstaan. Dit belemmert de schouwtrek en vergroot het risico op insijpelend gas in uw woning of gebouw.

Uw rookkanaal inspecteren?

Uw schoorsteen tuberen met furanflex

Zonder breekwerken

Om uw schoorsteen te beschermen tegen mogelijke vochtproblemen, installeren we een water- en luchtdichte schoorsteenvoering van FuranFlex. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en corrosie, waardoor het geschikt is voor atmosferische ketels en condensatieketels.

Dankzij de flexibele structuur van FuranFlex, plooit het materiaal zich perfect naar de vorm van uw rookkanaal. Zo hoeven er bijna geen afbraakwerken aan uw schouw te gebeuren.

Een schoorsteenvoering
van A tot Z

We kiezen resoluut voor een totaalaanpak. We starten steeds met een plaatsbezoek, nemen de calculatie voor onze rekening en voeren druktesten uit op uw schoorsteen. Op die manier zorgen we voor een feilloze plaatsing van uw FuranFlex schoorsteenvoering. Laat u een nieuw verwarmingssysteem plaatsen? Dan werken we graag in tandem met uw installateur.

Een passende schoorsteenvoering voor uw cv-ketel op aardgas, mazout of propaan laten plaatsen?

type projecten

Zowel nieuwbouwprojecten als schoorsteenrenovaties kunnen rekenen op een gepersonaliseerde traject, volledig op maat.

onze producten

FuranFlex is de revelatie qua schoorsteenvoeringen. De snelle installatie en een uiterst minimum aan afbraakwerken maakt FuranFlex voor vele de uitgelezen oplossing.

FURANFLEX

Aardgas, mazout en propaan. Geschikt voor verwarmingsketels en ventilatiekanalen.

FURANFLEX RWV

Hout, pellets en kolen. Geschikt voor kachels en haarden.