Collectieve verwarming

Collectieve verwarming

Wij renoveren de gemeenschappelijke schouw van uw appartementsgebouw

SCHOUWRENOVATIE BIJ COLLECTIEVE VERWARMING

Bij EcoThermia vernieuwen we snel en grondig uw collectieve schouw van binnenuit. Met onze FuranFlex tubering geven we uw rookgasafvoer een sterke, nieuwe binnenlaag zodat u weer jaren gerust bent.

Wat zijn collectieve rookgasafvoersystemen?

Een collectieve verwarming is een verwarming die niet één woning bedient maar meerdere, zoals in een appartementsgebouw of residentie. Meestal heeft elke woonunit een eigen verwarmingsketel waarvan de afvoer uitkomt in een gemeenschappelijke schouw.

WANNEER UW COLLECTIEVE VERWARMING RENOVEREN?

In een bestaand gebouw moet u vroeg of laat de verwarming renoveren om te blijven voldoen aan de veranderende wetgeving.

Verwarmingsketels in oudere appartementen zijn meestal niet meer in regel. Wanneer u nieuwe ketels plaatst, dient u ook de schoorsteen te renoveren. Want ook die is niet meer voorzien op de technieken van vandaag.

WAAROM UW COLLECTIEVE VERWARMING RENOVEREN?

De vroegere generatie verwarmingsketels produceerde rookgassen aan hoge temperatuur. Die warme lucht steeg vanzelf door de schoorsteen.

De temperatuur van condenserende verwarmingsketels is lager. Die rookgassen stijgen dus niet meer vanzelf. Ze slaan neer en en vragen om een aangepaste schouwopbouw.

Renoveer dus tijdig uw collectieve schouw om problemen met uw verwarming te vermijden.

HOE EEN COLLECTIEVE VERWARMING RENOVEREN?

Het probleem van neerslaande rookgassen wordt opgelost door een tweede kanaal te voorzien in de schouw. Zo hebt u er één om verse lucht aan te zuigen en één om de rookgassen af te voeren.

We maken de afvoer van boven tot onder lekkagebestendig én brandveilig.

Het resultaat? Een slijtvaste schouw die volledig voldoet aan de nieuwste regelgeving.

RENOVEREN ZONDER OVERLAST MET FURANFLEX

FuranFlex is een flexibele schoorsteenvoering die we in de schouw laten zakken en vervolgens opblazen. Het materiaal neemt zo de vorm aan van de afvoer en vormt een gloednieuwe binnenkant. Zo renoveert u de rookgasafvoer zonder de schoorsteen te moeten afbreken. De techniek wordt ook relinen, tubering of kousmethode genoemd.

IDEAAL VOOR DE COLLECTIEVE VERWARMING IN EEN APPARTEMENTSGEBOUW

Dankzij onze renovatie van binnenuit wordt de overlast bij de plaatsing voor de bewoners tot een minimum beperkt. Bovendien beschermt FuranFlex bewoners beter tegen brand. Omdat het materiaal niet ontvlambaar is, kan vuur niet meer via het gemeenschappelijke rookkanaal overslaan naar andere verdiepingen.

WAAROM FURANFLEX?

  • Snel geplaatst: minder overlast voor de bewoners.
  • Niet ontvlambaar: een betere brandveiligheid.
  • Zeer sterk: beter bestand tegen condens en slijtage.

Rookkanalen bij COLLECTIEVE verwarming vervangen

Heeft u vragen over een mogelijke schoorsteenrenovatie in de mede-eigendom? Als gespecialiseerd renovatiebedrijf voorzien wij u graag met duidelijke en juiste informatie hieromtrent. Wij staan u bij doorheen het volledige traject.

Rookkanalen bij COLLECTIEVE rookgasafvoersystemen herstellen

Als ervaren bedrijf voor schoorsteenrenovaties staan wij u graag bij tijdens uw projecten. Professionaliteit is ons visitekaartje, daarom werken we steeds binnen het kader van de geldende normeringen en veiligheidsvoorschriften.

Wil u weten of uw collectieve schoorsteen aan een renovatie toe is?

type projecten

Zowel nieuwbouwprojecten als schoorsteenrenovaties kunnen rekenen op een gepersonaliseerde traject, volledig op maat.

onze producten

FuranFlex is de revelatie qua schoorsteenvoeringen. De snelle installatie en een uiterst minimum aan afbraakwerken maakt FuranFlex voor vele de uitgelezen oplossing.

FURANFLEX

Aardgas, mazout en propaan. Geschikt voor verwarmingsketels en ventilatiekanalen.

FURANFLEX RWV

Hout, pellets en kolen. Geschikt voor kachels en haarden.